Saavutettavuusseloste
Tämä saavutettavuusseloste koskee Helsingin kaupungin Digimieli -verkkosivustoa. Sivuston osoite on https://digimieli.hel.fi/.
Kaupungin tavoite
Digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa Helsingin tavoitteena on pyrkiä vähintään WCAG-ohjeiston mukaiseen AA- tai sitä parempaan tasoon, mikäli se on kohtuudella mahdollista.
Vaatimustenmukaisuustilanne
Tämä verkkosivusto täyttää lain asettamat kriittiset saavutettavuusvaatimukset WCAG 2.1 -tason AA mukaisesti seuraavin havaituin puuttein.
Ei-saavutettava sisältö
Jäljempänä mainittu sisältö ei vielä täytä kaikkia lain asettamia saavutettavuusvaatimuksia.
Havaitut puutteet
Videot
Kohdistuksen ilmaisin videoupotteissa ei aina erotu riittävän hyvin. (WCAG 2.1: 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti)
Kaikki videoupotteiden toissijaiset toiminnot eivät ole käytettävissä näppäimistöllä. (WCAG 2.1: 2.1.1 Näppäimistö)
Joissain tapauksissa videoupotteissa voi olla näppäimistöansa, mikäli käyttäjä ei liiku upotteen sisällä tarpeeksi nopeasti. (WCAG 2.1: 2.1.2 Ei näppäimistöansaa)
Kohdistusjärjestys ei ole videoupotteissa aina looginen ja kohdistus voi joissain tilanteissa siirtyä odottamattomasti sivun alkuun. (WCAG 2.1: 2.4.3 Kohdistusjärjestys)
Muuta:
Joidenkin sivuston kaavioiden tiedot eivät ole sivulla tekstimuotoisena (WCAG 2.1: 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö, 1.4.5 Tekstiä esittävät kuvat)
Puutteiden korjaus
Puutteet korjataan 30.06.2023 mennessä.
Tiedon saanti saavutettavassa muodossa
Mainituista puutteista johtuen saavuttamatta jäävää sisältöä voi pyytää tämän sivuston ylläpitäjältä.
Helsingin kaupunki, psykiatria ja päihdepalvelut, mielialahäiriöpalvelut: Digitaalisten palvelujen lisääminen ja hyödyntäminen mielenterveystyössä -hanke.
Kaisa Eronen, kaisa.eronen@hel.fi, 0406551879
Saavutettavuusselosteen laatiminen
Tämä seloste on laadittu 10.03.2023.
Saavutettavuuden arviointi
Saavutettavuuden arvioinnissa on noudatettu Helsingin kaupungin työohjetta ja menetelmiä, jotka pyrkivät varmistamaan sivuston saavutettavuuden kaikissa työvaiheissa.
Saavutettavuus on tarkistettu ulkopuolisen asiantuntijan suorittamana auditointina sekä itsearviona.
Saavutettavuus on tarkistettu käyttäen ohjelmallista saavutettavuustarkistusta sekä sivuston ja sisällön manuaalista tarkistusta.
Arviointityökalujen raportoimat epäkohdat on tarkastettu ja tarvittaessa korjattu.
Ulkopuolisen asiantuntija-auditoinnin on suorittanut Unicus Oy.
Saavutettavuusselosteen päivittäminen
Sivuston saavutettavuudesta huolehditaan jatkuvalla valvonnalla tekniikan tai sisällön muuttuessa sekä määräajoin suoritettavalla tarkistuksella. Tätä selostetta päivitetään sivuston muutosten ja saavutettavuuden tarkistusten yhteydessä.
Palaute ja yhteystiedot
Sivuston saavutettavuudesta vastaa
Helsingin kaupunki, psykiatria ja päihdepalvelut, mielialahäiriöpalvelut: Digitaalisten palvelujen lisääminen ja hyödyntäminen mielenterveystyössä -hanke.
Kaisa Eronen, kaisa.eronen@hel.fi, 0406551879
Ilmoittaminen ei-saavutettavasta sisällöstä
Mikäli käyttäjä kokee, etteivät saavutettavuuden vaatimukset kuitenkaan täyty, voi tästä tehdä ilmoituksen sähköpostilla helsinki.palaute@hel.fi tai palautelomakkeella www.hel.fi/palaute.
Tietojen pyytäminen saavutettavassa muodossa
Mikäli käyttäjä ei koe saavansa sivuston sisältöä saavutettavassa muodossa, voi käyttäjä pyytää näitä tietoja sähköpostilla helsinki.palaute@hel.fi tai palautelomakkeella www.hel.fi/palaute. Tiedusteluun pyritään vastaamaan kohtuullisessa ajassa.
Saavutettavuuden oikeussuoja, Täytäntöönpanomenettely
Mikäli henkilö kokee, ettei hänen ilmoitukseensa tai tiedusteluunsa ole vastattu tai vastaus ei ole tyydyttävä, voi asiasta tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten asia käsitellään.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinvaihde: 0295 016 000
Avoinna: ma-pe klo 8.00 – 16.15
Helsingin kaupunki ja saavutettavuus
Kaupunki edistää digitaalisten palveluiden saavutettavuutta yhdenmukaistamalla julkaisutyötä ja järjestämällä saavutettavuuteen keskittyvää koulutusta henkilökunnalleen.
Sivustojen saavutettavuuden tasoa seurataan jatkuvasti sivustoja ylläpidettäessä. Havaittuihin puutteisiin reagoidaan välittömästi. Tarvittavat muutokset pyritään suorittamaan mahdollisimman nopeasti.
Vammaiset ja avustavien teknologioiden käyttäjät
Kaupunki tarjoaa neuvontaa ja tukea vammaisille ja avustavien teknologioiden käyttäjille. Tukea on saatavilla kaupungin sivuilla ilmoitetuilta neuvontasivuilta sekä puhelinneuvonnasta.
Saavutettavuusselosteen hyväksyntä
Tämän selosteen on hyväksynyt 10.03.2023
Helsingin kaupunki, psykiatria ja päihdepalvelut, mielialahäiriöpalvelut: Digitaalisten palvelujen lisääminen ja hyödyntäminen mielenterveystyössä -hanke.
Kaisa Eronen, kaisa.eronen@hel.fi, 0406551879
Helsingin kaupunki