Työkaluja opiskelun helpottamiseksi

Kuva: Tuomas Uusheimo

Tälle sivulle on koottu tietoa sekä vinkkejä opiskeluun sekä sen helpottamiseen liittyen. Voit hyödyntää niitä omissa opinnoissasi tarpeen mukaan. Materiaalista voi olla hyötyä, vaikka sinulla ei juuri nyt olisi vaikeuksia opintojen tekemisessä.

Opiskelu herättää erilaisia tunteita, toisinaan se on helppoa, mielenkiintoista ja innostavaa ja toisinaan taas työlästä ja kuluttavaa. Mielen hyvinvointi heijastuu opiskeluun monella tavalla, sillä opiskelun sujuminen vaatii psyykkiseltä hyvinvoinnilta melko paljon. Mielen ollessa maassa, opiskelu usein vaikeutuu ja pahimmassa tapauksessa hoitamattomat tai heikosti hoidetut mielenterveysongelmat voivat keskeyttää opinnot kokonaan.

Apua ja tukea opiskeluun, kuten myös mielen hyvinvointiin on onneksi saatavilla! Lue alta lisää siitä, kuinka sujuvoittaa omissa opinnoissa etenemistä.

Opiskeluun saa tukea

Opiskeluun voi saada tukea omasta oppilaitoksesta: oppilashuollosta, opintopsykologeilta tai muulta henkilökunnalta löydät lisätietoa. Muita tahoja, joista löytyy tukea opiskeluun: