Ammattilaisen Keho ja mieli -materiaali

Aikuinen ja kaksi lasta kalliolla
Kuva: Robert Linström

Tällä sivulla esitellään lyhyesti Keho ja Mieli -ryhmähoitomalli sekä siihen liittyvät materiaalit. Ryhmähoitomallin voi ottaa käyttöön kuka tahansa sotealan ammattilainen omassa organisaatiossa tai alan järjestötyössä.

Keho ja mieli -materiaali on ensisijaisesti kehitetty tukemaan etätoteutettavaa kahdeksan tapaamiskerran ryhmäinterventiota. Keho ja mieli -ryhmä pyrkii vastaamaan kahteen kysymykseen: mitä on ahdistus ja miten sitä voi säädellä. Ryhmätapaamisissa käsitellään ahdistusta kognitiivisen käyttäytymisterapian ja psykofyysisen fysioterapian näkökulmista.

Ryhmässä harjoitellaan erilaisia psykofyysisiä ahdistuksen hallintakeinoja ja käsitellään ahdistusta monipuolisesti keskustellen. Ryhmäkertojen välissä ryhmäläinen voi jatkaa työskentelyä oman työkirjan avulla.

Ryhmänohjaamisen materiaalit

  • Ohjaajan manuaali
  • Ryhmätapaamisten diaesitys
  • Ryhmäläisen työkirja
  • Kehollisen ahdistuksen hallinnan harjoitevideot

Ryhmäläisen työkirjan voi ladata näiltä sivuilta. Ohjatut harjoitevideot ovat avoimesti katseltavissa tällä sivustolla. Ohjaajan manuaalin ja ryhmätapaamisten diaesitykset löytyvät Helsingin kaupungin teamsistä Digimieli -kanavalta.