Uusi vuosi ja hankkeen loppusuora 

Mustatakkinen henkilö kulkee kalliosta polkua pitkin.
Kuva: Aleksi Poutanen Kuva: Aleksi Poutanen

On tullut aika orientoitua hankekauden viimeiseen puoleen vuoteen. Hankkeemme tavoitteena on viimeistellä itsehoito-ohjelmat sekä Digimieli -verkkosivusto, vahvistaa ammattilaisten sekä asiakkaiden tietoisuutta näistä hoito-ohjelmista niin alueellisesti kuin kansallisesti sekä lisätä yhteistyötä muiden tahojen, kuten järjestöjen, kanssa. 

Koulutuskokonaisuus ammattilaisille mielenterveysasioissa 

Kevään koulutuskokonaisuus käynnistyy kahden hankkeen yhteisinfolla helmikuun alussa. Toteutamme yhteistyössä Terapiat etulinjaan –hankkeen kanssa kokonaisuuden, joka sisältää meidän hankkeen osalta iltapäiväkoulutuksia liittyen hankekauden aikana tuotettuihin omahoitomateriaaleihin.  

Nämä koulutukset on tarkoitettu kaikille sote-alalla työskenteleville ammattilaisille, jotka kohtaavat mielenterveyden haasteiden kanssa kamppailevia ihmisiä. Kaikissa koulutuksissa on mukana niin kokemusasiantuntijoiden kuin ammattilaisten ääni. 

Iltapäiväkoulutusten lisäksi järjestämme maaliskuussa kokopäivän kestävän Keho ja Mieli -verkkoryhmänohjaajakoulutuksen siitä kiinnostuneille sotealan ammattilaisille. Koulutus antaa valmiudet ohjata ahdistuksen hallintaan painottuvaa ryhmää joko etä- tai lähiryhmänä. 

Toukokuussa vedämme lankoja yhteen kansallisessa kokopäivän webinaarissa. Webinaarissa yhdistyy teoria ja kokemuksellisuus ja sen tavoite on antaa kuulijoille eväitä tehdä mielenterveystyötä rohkeasti kokeillen uusia digitaalisuuteen painottuvia menetelmiä niin verkossa kuin lähitapaamisissa. 

Itsehoitomateriaalit 

Itsehoitomateriaalien tuotanto on ollut merkittävä ponnistus ja se alkaa olla loppusuoralla. Yhtä ohjelmaa lukuunottamatte kaikki materiaalit löytyvät nyt Digimieli –verkkosivustolta ja ne julkaistaan tämän vuoden aikana myös mielenterveystalo.fi -sivustolla.  

Masennusherkkyys ja tietoinen läsnäolo -omahoito on työn alla nyt alkuvuoden aikana. Osasta itsehoito-ohjelmista on tulossa myös ruotsin ja englannin kieliset versiot ja niiden työstö etenee masennusherkkyysmateriaalin tuottamisen rinnalla.  

Yhteistyötä 

Tammikuusta alkaen aloitamme vierailut eri Helsingin kaupungin sote-alan yksiköissä. Lisäksi olemme sopineen kaupungin ulkopuolisia yhteistyötapaamisia. Yhteistyön myötä toivomme, että hankkeen tuottamat materiaalit tulevat laajaan käyttöön ja niistä voi hyötyä mahdollisimman moni niin omassa arjessa kuin työtehtävissä.  

Jos kiinnostuit yhteistyöstä hankkeemme kanssa, ota rohkeasti yhteyttä! Koulutusten osalta tulee lähiaikoina tarkempia tietoja.